Efter Carlos Ghosn – här är Renault-gruppens nya vd

Nu är det officiellt att den tidigare Seat-chefen Luca de Meo tar över vd-posten för Renault. Han tillträder tjänsten den 1 juli och fram till...
Annons

Nu är det officiellt att den tidigare Seat-chefen Luca de Meo tar över vd-posten för Renault. Han tillträder tjänsten den 1 juli och fram till dess fortsätter den nuvarande vd:n Clotilde Delbos styra den franska biljätten.

”Styrelsen ansåg att Luca de Meo genom sin karriär, erfarenhet och tidigare framgångar kombinerar alla de kvaliteter som krävs för att bidra till Renault-gruppens fortsatta utveckling”, sa biltillverkaren i ett uttalande.

Luca de Meo som föddes 1967 i Milano, Italien är en civilekonom med över 20 års erfarenhet från fordonsbranschen. Luca började sin karriär på Renault men har sedan dess hunnit med att arbeta för flertal olika biltillverkare, bland annat som varumärkeschef för Fiat-gruppen och varumärkena Fiat, Lancia och Alfa Romeo.

2009 värvades han till VW-gruppen där han arbetade som marknadschef för VW-personbilar och tre år senare tog han över som ansvarig för marknadsföring och försäljning hos Audi. 2015 klev Luca högre upp i företagsstrukturen då han blev ordförande för Seat:s verkställande kommitté där han suttit på posten fram till idag.

Renaults nära samarbetspartner Nissan och dess vd Makoto Uchida säger sig vara ”mycket nöjd” med utnämningen och ”ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med sin allianspartner för att öka ömsesidig tillväxt och lönsamhet”.

Enligt Carscoops fortsätter den nuvarande vd:n Clotilde Delbos som vice vd efter att Luca de Meo tillträder sin nya tjänst den 1 juli.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen