Officiell: Uppdaterade Ford GT

Officiell: Uppdaterade Ford GT

En av USA:s främsta representanter i superbilsklassen satte stora avtryck på bilvärlden när den lanserades i ny skepnad 2016 och har fram till nu varit en respektingivande konkurrent bland vilddjuren högst upp i näringskedjan. Men det gäller förstås att vara på tå om man ska hänga med biltillverkare som McLaren, Ferrari och Lamborghini – därför uppdateras nu Ford GT genom en rad tekniska förbättringar.

Utgångspunkten är fortfarande Fords 3,5-liters V6-motor med dubbelturbo som genom förbättrat kylsystem, ny kolvdesign och större intercooler ökar effekten med totalt 13 hästkrafter, från 647 till 660 hk.

Baktill har bilen omarbetats för att öka luftflödet med upp till 50 procent och i "track"-läget har fjädringen uppdaterats för att ge en bättre körkänsla. Standard är numera ett avgassystem i titan från Akrapovic som medför en viktbesparing på drygt 4 kilo.

Den visuellt mest uppseendeväckande nyheten är specialutgåvan "Liquid Carbon Edition" som täcker hela chassit i synlig kolfiber. Även fälgarna är gjorda av kolfiber och vill man lägga extra pengar på utsökt ingenjörskonst finns hjulbultar i titan att beställa.

Som en hyllning till Le Mans-segrarna i slutet av 60-talet med Ford GT40 kommer även en Gulf Racing-version med sin karaktäristiska orangeblå färg.

Om nya Ford GT kommer till Sverige är högst oklart och med tanke på hur få bilar vi tilldelades av den utgående modellen så ska vi nog inte hoppas på för mycket.

 
Ford GT är tveklöst på min topp 10-lista av drömbilar!
112
20