Ägarna är eniga – här är märket som bygger fulast bilar

Ägarna är eniga – här är märket som bygger fulast bilar
Nissan har det tufft designmässigt, enligt ägarna.

När vi tittar in i vår begagnatdatatbas kan vi se massor av intressant data. Allt från vilken bilmodell som har flest garantiärenden, vilket märke som bygger de körgladaste bilarna eller vilken tillverkare som har trevligast bilförsäljare.

Vi har också statistik gällande bilarnas design. Det kanske är ovidkommande och trivialt i den bemärkelsen att en bils huvudsakliga syfte är att ta föraren, passagerare och packning från a till b. För att klara det behöver inte bilen vara estetiskt tilltalande. Men ett bilägande kan ju bestå av så mycket mer. Och då är designen desto viktigare. 

När vi tittar i vår begagnatdatabas är det uppenbart att några bilmärken som de senaste tio åren misslyckats med att bygga bilar som tilltalar sina ägare utseendemässigt – och de har en gemensam nämnare.

I topp på denna inte så smickrande lista hittar vi nämligen Nissan, Mitsubishi och Subaru – tre japanska tillverkare. I ohotad topp (eller botten beroende på hur man ser det) sitter Nissan med ett snittbetyg på 66,9. Inte långt efter är Mitsubishi med 70,8 och sedan följer ett litet hopp till Subaru som har ett snittbetyg på 75,4. 

Zoomar vi ut ännu mer så är det faktiskt så att ytterligare ett japanskt märke tar sig in på topp fem-listan. Toyota sladdar in på plats fem strax efter Dacia som enligt ägarna är bygger fjärde fulast bilar.

Bilmärke:  Betyg Utseende:
Nissan     66,9
Mitsubishi  70,8
Subaru      75,4
Dacia     76
Toyota     78,1

I senaste avsnittet av Bilpodden pratar vi om just design – lyssna på det avsnittet här!

 
Jag instämmer med ägarna.
355
44