Nya Aston Martin Vantage Roadster – se de första bilderna

Nya Aston Martin Vantage Roadster – se de första bilderna

Nya Aston Martin Vantage Roadster följer sitt arv med utsökt design och kraftfull prestanda. Till skillnad från Vantage Coupé väger cabrioletmodellen endast 60 kilo mer. Den nya vikkonstruktionen (soft-top) ska dessutom vara snabbast i världen och att cabba ner tar endast 6,7 sekunder.

Under huven sitter en 4,0-liters V8 med dubbelturbo på 503 hästkrafter och 685 Nm som är kopplad till en 8-växlad ZF-automatlåda. Accelerationstiden från 0-100 km/h avverkas på 3,8 sekunder och toppfarten är 306 km/h.

Nya Vantage Roadster kan även beställas med samma 7-stegade manuella växellåda som i den begränsade upplagan av Vantage AMR. Aston hävdar även att chassit ska vara av samma stabila karaktär som coupéversionen trots att den saknar klassiskt tak, detta genom små men viktiga uppdateringar av chassit.

Som vi tidigare rapporterat har den brittiska biltillverkaren Aston Martin haft ekonomiska bekymmer vilket för drygt två veckor sedan ledde till att den kanadensiske miljardären Lawrence Stroll köpte 16,7 procent av företagets aktier.

Investeringen gav ett kapitaltillskott på omkring 4 miljarder kronor som i takt med bilbranschens elektrifieringsomställning gav ett tillfälligt lugn i företaget.

Prislappen för nya Aston Martin Vantage Roadster börjar på omkring 157.800 euro vilket motsvarar drygt 1,7 miljoner kronor. De första leveranserna beräknas ske i mitten av sommaren.

 
Tycka vad man vill om Aston Martin, men det är få biltillverkare som slår dem på fingrarna när det kommer till design!
69
6