Officiell: Pagani Imola

Den italienska superbilstillverkaren Pagani hyllar Imola-banan genom unik specialversion med en prislapp som slår det mesta.

Officiell: Pagani Imola

Bilen som planeras göra publik debut på Genèvesalongen i mars har redan offentliggjorts genom bilder och vissa prestandasiffror. Den nya modellen som kallas Imola har en uppgraderad version av Mercedes 6,0-liters V12:a med dubbelturbo på 827 hästar och 1.100 Nm.

Pagani Imola bygger på föregångaren Huayra och är ett aerodynamiskt mästerverk med enorm bakvinge och diffuser, på taket återfinns det klassiska takscoopet som för tankarna tillbaks till Zonda-tiden.

Genom att använda det nya färgsystemet "Acquarello Light" besparas bilen 5 kilo som tillsammans med en rad andra viktbesparande åtgärder av chassit ger en torrvikt på 1.246 kilo.

Namnet kommer från racingbanan Autodromo Enzo e Dino Ferrari, i Imola, där Pagani spenderat över 16.000 km under utvecklingen av sin nya stolthet.

För att skapa en så unik upplaga som möjligt kommer bilen endast byggas i 5 exemplar med en prislapp på – håll i er nu – 5 miljoner euro vilket motsvarar cirka 52,6 miljoner svenska kronor.

Med tanke på den trogna kundgrupp som Pagani lyckats bygga upp är samtliga bilar sålda som troligen kan ge god avkastning vid en framtida försäljning.

 
Pagani Imola är precis så extrem som en superbil ska vara.
76
20