Volkswagen visar upp nya Golf GTI i Genève

Volkswagen kommer att visa upp åttonde generationens Golf GTI på bilsalongen i Genève i mars. Men redan nu avslöjar de några av nyheterna.

Volkswagen visar upp nya Golf GTI i Genève

Golf GTI hade världspremiär för 45 år sedan på Frankfurt-mässan. Nu är det snart dags för den åttonde generationen. Enligt brittiska Autocar kommer även dieselsyskonet GTD att visas upp i Genève 5-15 mars. Toppversionen R kommer att gör entré på festivalen Goodwood Festival of Speed i England.

Volkswagen har skickat ut en skiss på fronten till världspressen som en bred öppen undre kylargrill med bikakemönster. Enligt Volkswagen så kan välja till belysning innanför grillen.

För en tid sedan läckte bilder på baken ut på Instagram. På bilden kan man se att GTI får dubbla slutrör, diffuser och särskilda GTI-hjul. Bilen får också en rejäl bakspoiler.

 

Nya Golf GTI kommer att säljas med rutig klädsel som traditionen bjuder. Men det kommer också en del moderniteter. GTI kommer att kunna kommunicera med andra fordon och får ett mer avancerat filassistansfunktion som fungerar upp till 210 km/h.

Bilen får inga analoga instrument, all visning sker via bildskärmar. Nytt blir också en ny generation aktivt chassi. Sportratten kommer att ha pekfunktion.

Volkswagen anger inga specifikationer utan säger bara att motorns kraftleverans att överträffa förväntningarna. Rykten talar om 250 hästkrafter i standardversionen och runt 290 hästar i en vassare variant som kommer senare.

Nya Golf GTI ger mig habegär
282
97