Officiell: Uppdaterade Volvo V90

Sedan tidigare finns en uppdaterad version av storebror XC90, nu har turen kommit till kombilandets trotjänare – Volvo V90.

Officiell: Uppdaterade Volvo V90

Då var det dags för en uppdatering av populära Volvo V90. Modellen som är mycket viktig för Volvo har funnits i sin nuvarande skepnad sen 2016. Även V90 Cross Country och sedansyskonet S90 får en uppfräschning.

Utseendemässigt får modellserien flera små men viktiga uppdateringar. Den mest iögonfallande nyheten är bakljusen som uppdaterats med LED-teknik och sekventiell blinkers.

I fronten ser vi ny stötfångare med nya dimljus och en lång svepande kromlist. I samband med ansiktslyftet lanseras även flera nya färger.

Interiört satsar Volvo på ett uppdaterat ljudsystem från Bowers & Wilkins med bland annat ny förstärkare och en funktion som automatiskt reducerar vägljudet.

Volvo lanserar även ett nytt luftreningssystem i kupén som sedan tidigare bara funnits på den kinesiska marknaden. Syftet är att kunna avlägsna ohälsosamma partiklar i luften.

I samband med uppdateringen lanseras även Volvos 48-volts mildhybridsystem som nu finns tillgängligt till samtliga modeller. Systemet som enligt Volvo ska kunna sänka förbrukningen med 15 procent.