Mjukvaruproblem kan försena VW ID 3: ”300 fel per dag”

Volkswagen kämpar med "massiva" mjukvaruproblem som kan försena elbilen ID 3 i upp till ett år.
Annons

Volkswagen hopppas kunna leverera de första exemplaren av den högt emotsedda elbilen ID 3 till europeiska kunder under sommaren 2020. Men uppgifter från den tyska företagstidningen Manager Magazin gör gällande att företaget har stora problem med mjukvaran i bilen, vilka kan försena den med upp till ett år. 

Tidningen skriver att testförare som kört bilen har rapporterat uppemot 300 fel per dag.

Problemen härstammar enligt uppgift från den grundläggande arkitekturen i bilens mjukvara, som enligt Volkswagens egen personal utvecklades ”för hastigt”, skriver Manager Magazin. Det gör bland annat att olika komponenter i bilen har problem med att kommunicera med varandra.

Magnus Bertilsson, presstalesperson på Volkswagen i Sverige, säger att han har läst om problemen i media men har ingen ytterligare information at ge.
– Vi har inte någon information internt om detta ännu så jag kan inte ge några kommentarer, säger han till Auto Motor & Sport.

Kommer det här att drabba svenska kunder som har beställt ID 3?
– Det är en hypotetisk fråga eftersom vi inte har någon information om det här. Vår plan är fortfarande att de första leveranserna ska ske i sommar.

I juni 2019 hade Volkswagen tagit emot 20.000 förhandsbokningar på bilen. Hur många som beställt den i Sverige har vi inga uppgifter om. 

Volkswagen marknadsför ID 3 som början på en ny era för biltillverkaren – därav namnet. Modellen är den första i en serie batteridrivna elbilar som företaget planerar att lansera de kommande åren, och är ämnad att konkurrera med bland annat Tesla Model 3. I Sverige kommer grundversionen, med omkring 30 mils räckvidd, kosta från under 350.000 kronor.

 

 

Läs också:

Annons
Annons
Rulla till toppen