McLaren drar sig ur helgens F1-öppning – teammedlem coronasmittad

McLaren ställer in sin medverkan i säsongens första F1-tävling efter att en teammedlem blivit smittad av Covid-19. Samtidigt väcks frågor kring om tävlingen bör köras över huvud taget.

McLaren drar sig ur helgens F1-öppning – teammedlem coronasmittad

McLarens Formel 1-team meddelade under torsdagsmorgonen att de ställer in sin medverkan i helgens säsongsöppning i Melbourne, Australien. Detta efter att en av deras teammedlemmar ska ha smittats av det nya coronaviruset.

"Beslutet baseras på vår plikt att visa aktsamhet, inte bara för McLarens F1-anställda och våra partners, men även för teamets konkurrenter, Formel 1-fans och andra intressenter" skriver McLaren i ett uttalande, enligt Autocar. Den smittade teammedlemmen ska ha testats och självisolerat sig så fort symptomen började visa sig.

Trots virusutbrottet finns det ännu inga beslut att ställa in helgens tävling, något som har väckt reaktioner. Den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton ställer sig frågande till beslutet.
– För mig är det chockerande att vi sitter här nu. Jag hoppas verkligen för fansens skull att de vidtar försiktighetsåtgärder. Jag gick igenom här och såg att allt pågår precis som om den vore en vanlig dag. Och det tycker jag inte att det är, sa han till reportrar på torsdagen, skriver TT.