Volvo Cars stoppar produktionen i Sverige – 25 000 anställda berörs

Volvo Cars stoppar produktionen i alla svenska fabriker från och med nästa vecka. 25 000 anställda berörs. Anledningen är naturligtvis coronaviruset.
Annons

– Vi stänger vår produktion i Sverige och i Belgien har vi gjort det sedan ett par dagar. Sedan säger vi åt våra medarbetare på kontoret att jobba hemifrån i största möjliga utsträckning, säger vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Alla som jobbar i produktionen är hemförlovade eftersom produktionen upphör. Alla som jobbar mer indirekt på kontoren kommer få en reducerad arbetstid på 40 procent i första fasen. Några varsel är inte aktuella.

Volvo Cars har fabriker i Torslanda, Skövde och Olofström och dessa stänger nästa torsdag, den 26 mars, och fram till den 14 april.

Även Volvos fabrik i USA stängs och sedan tidigare är det stopp i produktionen i Belgien. Däremot producerar nu fabrikerna i Kina igen.

Tidigare i veckan bestämde lastbilstillverkaren Scania att stoppa all produktion i Sverige från och med nästa vecka. Där berörs runt 9 000 anställda. Även konkurrenten AB Volvo kommer stänga en fabrik i Sverige, den i Tuve utanför Göteborg.

Annons
Annons
Rulla till toppen