VW och Audis nya loggor ska få folk att hålla avståndet

”Tack för att du håller ditt sociala avstånd.” Det är buskapet när Volkswagen och Audi bygger om sina logotyper i en kampanj för att påminna...
Annons

”Tack för att du håller ditt sociala avstånd.” Det är buskapet när Volkswagen och Audi bygger om sina logotyper i en kampanj för att påminna människor om vikten av ”social distansering”.

För att begränsa spridningen av det nya coronaviruset ombeds människor att hålla sig hemma så mycket de kan, att jobba hemifrån om det går och undvika att umgås i stora grupper.

De som måste ge sig ut bland människor ombeds hålla sig minst två meter från varandra. Detta för att viruset sprider sig via så kallad droppsmitta, alltså små droppar som kan hänga kvar i luften och därigenom smitta mellan personer som står nära varandra.

För att uppmärksamma detta har Volkswagen och Audi gjort om sina logotyper på ett sätt som gör att de olika grafiska elementen ser ut att dra sig undan från varandra.

Volkswagengruppen, liksom många andra biltillverkare, är hårt drabbade av coronaviruset och har tillfälligt stoppat produktionen i sina fabriker. 

 

Läs också:

Annons
Annons
Rulla till toppen