Continentals nya gummidubb lossnar lätt

Continentals nya gummidubb ContiFlexStud har visats sig lossna lätt. Nu stoppas produktionen.

Continentals nya gummidubb lossnar lätt

För ett år sedan lanserade Continental ett nytt vinterdäck, IceContact 3, med dubbar av gummi som minskar buller och däckslitage. Däcket visade sig inte bara tyst – det ger också bra grepp och har därför vunnit flera däcktester.

Gummidubben kallas ContiFlexStud och består av ett metallstift som är omgivet av gummi. De nya dubben sitter på IceContact 3 i storlekar från 17 tum och större. Däck i storlek upp till 16 tum har aluminiumdubb.

Efter några månaders vintersäsong visar det sig nu att dubben lätt lossnar. Continental bekräftar problemet och har därför beslutat att stoppa produktionen av däck med de nya gummidubbarna och dra in dem från marknaden.

Continental vill bidra till ett minskat vägslitage och anser att de är på rätt väg med de nya gummidubben. Därför kommer Continental fortsätta med interna tester och utvecklingsarbete för att komma till rätta med problemet med att dubben lossnar.

Den upplever problem med sina IceContact 3-däck med ContiFlexStud-dubb kommer att kompenseras av Continental genom sin återföljare.

Helt rätt att dra tillbaka däcken. Dubben måste ju sitta!
88
1