Redaktionen tipsar om Youtube-kanaler – John Eriksson

Ta en paus från hemmajobbandet och kolla in några videos om bilar på Youtube. Auto motor & sports biltokiga reportrar tipsar om sina favoritkanaler. Först ut är testredaktör John Eriksson.

Redaktionen tipsar om Youtube-kanaler – John Eriksson

Carwow

Kanske en av internets sämst bevarade hemligheter med tanke på att kanalen har nästan fyra miljoner prenumeranter. Programledaren Mat Watson är en glad och positiv karaktär. Han levererar underhållande och konsumentnyttiga insikter om nya bilar, och hittar på en del knasigt roliga utmaningar och jämförelser med jämna mellanrum.

Det här är min favoritkanal när jag vill få vettig och nyanserad internetjournalistik om nya bilmodeller, kryddat med en hel del humor och härlig energi.

Kolla in Carwow här!

superspeedersRob

Har du någonsin undrat hur det är att driva en biluthyrningsfirma med en massa lyx- och sportbilar i sitt stall?

Då är detta kanalen för dig! Rob Ferretti levererar ett varierat innehåll, men fokuserar i huvudsak på alla möjliga konstigheter och problem som dyker upp i vardagen på hans företag. Man får nästan känslan av att det är en "reality-serie". Det kan handla om allt från klantiga kunder, bedragare, bilar som blir kvaddade, till dyra och kostsamma reparationer – och hur mycket av det som kunderna eller försäkringsbolagen får stå för.

Kolla in superspeedersRob här!

 

Roam Overlanding

Min mormor reste aldrig, hon stannade hemma på gården hela livet. Men när barnen och barnbarnen var ute och reste, satt hon ofta med kartan och jordgloben och "följde med" på deras äventyr.

Nu i Corona-tider när man inte ska resa, tillfredsställer jag lite av mitt biläventyrsbehov med den här kanalen. Här får man följa med när en kille från Sydafrika åker till spektakulärt vackra platser runtom i södra Afrika med sin Suzuki Jimny. Han tipsar dessutom om en hel del bra grejer när det gäller packning, utrustning och terrängkörning.

Kolla in Roam Overlanding här!

 

Tipsa gärna om dina Youtube-favoriter i kommentarsfältet: