Ta en tur med bilen i påsk!

Sitt inte bara inne och måla ägg i påsk. Hoppa istället in i bilen och njut av väg och natur.

Ta en tur med bilen i påsk!

"Nu när social distansering är i fokus är bilen perfekt" 

Det är underbart att möta våren hos syrran i Skåne eller att njuta av senvintern i Jämtland på en snöskoter tillsammans med min kusin. Men så blir det inte i år. Som många andra har jag fått ändra mina planer i påsk.

Släktmiddagen i Skåne är inställd. Syrran undrar finkänsligt om jag inte kan komma till kristiflygare istället. Och till fjällen vill inte Folkhälsomyndigheterna att vi stockholmare ska köra.

Okej. Jag ställer in och håller mig hemma. Jag måste ändå städa fram vinterdäcken ur förrådet. Och bilen skulle må bra av lite tvätt och invändig städning. Men hur kul är det? 

Nä, jag tar istället och skitar ner bilen lite mer. Nu när social distansering är i fokus är bilen perfekt. Ingen risk att smitta eller bli smittad när man sitter i sin bil. Och tar man med matsäck, köper hämtmat eller utnyttjar drive-in så är också riskerna små.

Nu ska jag bara plocka fram kängorna, kolla på kartan efter någon härligt kurvig landsvägssträcka och sätta kurs mot ett fint naturområde. Väl där väntar en uppfriskande skogspromenad och fika i det fria.

Glad påsk önskar webbredaktören.

 
Jag ska också på bilutflykt i påsk!
69
16