Efter nedstängningen – Volvo återupptar produktionen i Torslanda

Idag uppger Volvo Cars att man återupptar verksamheten i Torslandafabriken på måndag den 20 april. Beslutet fattas efter dialoger med fackliga representanter. Volvo uppger samtidigt...
Annons

Idag uppger Volvo Cars att man återupptar verksamheten i Torslandafabriken på måndag den 20 april. Beslutet fattas efter dialoger med fackliga representanter.

Volvo uppger samtidigt att man haft nära kontakt med leverantörer och partners för att säkra en kontinuerlig produktion, men meddelar även att man räknar med vissa störningar i leverantörskedjan. Produktionskapaciteten justeras för att möta efterfrågan och befintliga orderböcker.

”Vi har ett ansvar gentemot våra anställda och leverantörer att återuppta vår verksamhet nu när situationen tillåter det”, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Återgången föregås av omfattande städning av lokalerna och personalen kommer att erbjudas frivillig temperaturmätning och pulsoxiometrar (mäter mängden syre i blodet) vid huvudingångarna.

Tillverkningsanläggningen i Gent, Belgien, kommer också att återuppta produktionen den 20 april, men med minskad produktionstakt. Tillverkningen vid anläggningen i South Carolina i USA planeras att återupptas måndagen den 11 maj.

Volvo skriver även att: ”Motorfabriken i Skövde och karossfabriken i Olofström fortsätter att planera sin produktion på veckobasis för att kunna anpassa tillverkningen efter företagets behov”.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen