Senast ut från Toyota: Lilla hybridsuven Yaris Cross

Toyota utökar modellprogrammet med nya Yaris Cross – en liten hybridsuv med högre markfrigång och fyrhjulsdrift.

Senast ut från Toyota: Lilla hybridsuven Yaris Cross

Den så omåttligt populära suv-klassen fortsätter att förvandla småbilar till förhöjda versioner av sig själva, senast ut från Toyota är Yaris Cross. Bilen är utvecklad i Europa för den europeiska marknaden och förenar Toyotas erfarenhet från småbilsklassen och utveckling av hybriddrift.

Yaris Cross mäter 4,18 meter på längden, 1,77 meter på bredden och 1,56 meter på höjden, vilket betyder att den är 24 centimeter längre och har 3 centimeter högre markfrigång än lillebror Yaris.

Som drivlina används fjärde generationens hybridteknik från Toyota vilket innebär en trecylindrig Atkinson-motor på 1,5 liter som kombineras med elmotorer. Systemeffekten hamnar på 116 hästkrafter och CO2-utsläppet för den fyrhjulsdrivna versionen är 135 gram/kilometer enligt preliminära WLTP-siffror.

Yaris Cross erbjuds med det elektriska fyrhjulsdriftsystemet AWD-i, som sparar vikt och utrymme jämfört med ett mekaniskt fyrhjulsdriftssystem.

Produktionen av Yaris Cross sker i Frankrike tillsammans med vanliga Yaris, och Toyota planerar att bygga 150 000 bilar per år. Lanseringen planeras ske i början av 2021.

 
Intressant, Toyota!
87
7