Audi lämnar DTM – fokuserar på Formel E

Ledningen för Audi beslutade nyligen att märket inte kommer förlänga sitt engagemang i DTM, det tyska standardvagnsmästerskapet. Nu blir det istället fullt fokus på den eldrivna racingserien Formel E.

Audi lämnar DTM – fokuserar på Formel E
Mattias Ekström i DTM på Nürburgring 2017.

"På vägen mot C02-neutral mobilitet ändrar Audi inriktning för märkets motorsportprogram", skriver man i sitt pressmeddelande. Samtidigt uttrycker man att beslutet fattats mot bakgrund av de ekonomiska utmaningarna som uppstått av coronapandemin.

Audi har varit mycket framgångsrika i DTM och kan bland annat se tillbaka på 23 mästerskapstitlar, inklusive 11 förartitlar, 114 segrar och 345 pallplatser.

"Audi har format DTM och DTM har format Audi. Det visar vilken kraft det ligger i motorsporten – både tekniskt och emotionellt", säger Markus Duesmann, vd för Audi.

Nu blir det alltså fullt fokus på Formel E där Audi varit representerat sedan starten 2014, och även här har det gått bra – med 41 pokaler är Audi Sport det team som hittills lyckats bäst.

Man vill dock gärna fortsätta DTM-säsongen 2020 och skriver:

"Vi hoppas att den nuvarande svåra situationen kommer att förbättras snart och att vi fortfarande kommer att kunna tävla i några få DTM-race i år, säger utvecklingschefen Hans-Joachim Rothenpieler. Fansen förtjänar det, och även ITR, liksom våra förare, team och partners, som nu har en rimlig ledtid för att kunna planera för tiden efter 2020. Framgångsrik motorsport är – och kommer fortsatt att vara – en viktig del av Audis dna".

 
Rätt beslut!
26
26