Redaktionen tipsar om Youtube-kanaler

Nu är det dags för vår chefredaktör Alrik Söderlind att avslöja sina favoritkanaler på YouTube.
Annons

Klassiska F1-lopp 

Det är bara att erkänna, jag har blivit så gammal att jag njuter av F1-lopp som gick för 30-40 år sedan! Då Ronnie Peterson körde. Då bilarna såg annorlunda ut, då man verkligen sladdade och körde med livet som insats. Inte för att jag tycker att racing ska vara osäkert, men det fanns något primitivt och rått över racingen på den tiden. Och visst, jag kan gilla ett GP från exempelvis 1992 eller 2004, eller …

Lauda, Mansell, Hunt, Prost, Senna, Gilles Villeneuve och så vidare!

Jag har inte hittat en speciell kanal men sök på ”F1 Classic races” och du åt en guldgruva.

Här och här har du två härliga exempel.

The Race

Världens bästa förare kör mot varandra med samma förutsättnignar.

När F1-säsongen ställdes inkom svaret direkt från spelvärlden! På ”The Race” kämpar Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Juan Pablo Montoya och så vidare mot världens bästa ”dataspelsförare” – i direktsändning. Alla har lika bra bilar, samma inställningar på bilarna – den bästa föraren vinner! Men Hamilton är inte med, än så länge. Kanske har han för mycket att förlora? Bra racing är det i alla fall!

Kolla in The Race här!

Indycar har sin egen serie och det har också NASCAR.

Motorblog of Sweden

När jag ramlar över det utsökta reportaget om ”Gruskalle” – min ungdoms genuina rallycrosstjärna – hittar jag också en skatt av riktiga bra bilreportage. Det är bilbyggen, konsumentupplysning, nördar, A-traktorer, fina bilar och mässreportage. Det är befriande att filmerna handlar om de som är med i reportagen och inte om reportern – snudd på ett unikum i dessa självcentrerade tider! Ett extra plus för mig som är född i Umeå är att mycket kommer från norra Sverige. Missa inte MOS – Motorblog of Sweden!

Kolla in Motorblog of Sweden här.

 

Tipsa gärna om dina Youtube-favoriter i kommentarsfältet:

 
Annons
Annons
Rulla till toppen