Storsuven Toyota Highlander lanseras i Sverige

Efterfrågan på suvar är stor och Toyota har därför beslutat att ta in den stora 7-sitsiga suven Highlander till Sverige.

Storsuven Toyota Highlander lanseras i Sverige

Toyota Highlander är 495 cm lång och klarar att lasta 658 liter med sju sittplatser. Fäller man den bakre sätesraden så att bilen blir femsitsig så ökar lastutrymmet till hela 1.909 liter.

Toyotas nuvarande suvutbud består av nya Yaris Cross i det lilla B-segmentet. I storleksklassen över (C-segmentet) finns C-HR och i B-segmentet finns RAV4. Med Highlander kompletteras modellutbudet ytterligare med en ännu större suv- Highlander är märkets största hybrid-suv.

 

Higlander lastar 658 liter med alla sju säten uppfällda. Med fem uppfällda säten är lastkapaciteten hela 1.909 liter.

Highlander drivs med en 2,5-liters bensinmotor och två elmotorer, en bak och en fram vilket möjliggör fyrhjulsdrift. Systemeffekten är 244 hästkrafter.

Förbrukningen anges till 0,66 liter per mil enligt WLTP. Koldioxidutsläppet är 146 g/km. Enligt Toyota ger Highlander det bästa förhållandet mellan effekt och utsläpp i den här storleksklassen.

Den version som säljs i USA och har samma drivlina som den europeiska versionen väger 2.025 kilo och får dra 1.360 kilo. V6-versionen som inte kommer att säljas i Europa får dra 2.250 kilo.

Toyota Highlander levereras med 20-tumsfälgar som standard. Väljer man utrustningsnivån Premium så för man en 12,3-tums skärm till infotainmentsystemet som har stöd för Apple CarPlay och Android Auto.

Försäljningsstarten är planerad till hösten och då släpps också de svenska priserna. Leveranserna rullar igång under det första kvartalet 2021.

Perfekt för att köra ungarna till träningen!
121
32