Zlatans nya vrålåk – en Ferrari Monza SP2 rullar i Stockholm

Alrik Söderlind: "Heder åt Zlatan att han kör den och bjussar oss på en unik bilupplevelse."
Annons

Häromdagen fångades Zlatan Ibrahimovic på bild när han var ute och gled i sitt nya åk – en Ferrari Monza SP2. Modellen som tillsamman med sin ensitsiga syskonmodell SP1 är den senaste i raden Ferraris specialmodeller som ska byggas i 500 exemplar, och som endast får köpas av trogna Ferrarikunder. 

Och det är en skara som Zlatan tillhör då han har ägt flera Ferrarimodeller, bland annat en Ferrari Enzo.

auto motor & sports chefredaktör, Alrik Söderlind både unnar och gläds med Zlatan:

– Fantastiskt kul att det åtminstone finns en SP2 i Sverige  och att den är ute och rullar! Det är alldeles för många fantastiskt fina bilar som står och samlar damm på auktionsfirmor eller privata samlingar.  Heder åt Zlatan att han kör den och bjussar oss på en unik bilupplevelse.

Så vad är då en Ferrari Monza SP2 för kärra? Inspiration är hämtad från de egna Ferrarileden, närmare bestämt Ferrari 250 Testa Rossa från slutet av 50-talet. Under den långa huven sitter en V12a på 6,5 liter som ger hela 810 hästar och 700 Nm. 0 – 100 km/h går på 2,8 sekunder.

Ferrari Monza SP2 har heller ingen vindruta, utan karossdesignen ska dirigera luftflödet över förare och passagerar, ett system som Ferrari kallar för ”Virtual Windshield”.

Zlatans nya vrålåk – en Ferrari Monza SP2 rullar i Stockholm
Zlatans nya vrålåk – en Ferrari Monza SP2 rullar i Stockholm
 
Annons
Annons
Rulla till toppen