Formel 1: Carlos Sainz går till Ferrari

Efter fem framgångsrika säsonger i F1 byter Carlos Sainz över till Ferrari-stallet. Det är också klart att Daniel Ricciardo byter stall.

Formel 1: Carlos Sainz går till Ferrari
Carlos Sainz. Foto: Marco Canoniero / Getty images

Tidigare i veckan rapporterade vi att Sebastian Vettel lämnar Ferrari efter den här säsongen. Ferraris teamchef Mattia Binotto bekräftar nu att 25-årige Carlos Sainz tar över Vettels plats.

– Han har redan hunnit köra fem säsonger och har under dessa visat att han är väldigt talangfull, samt att han har den tekniska förmåga och de attribut som gör att han kommer passa in perfekt i vår familj.

Carlos Sainz har skrivit kontrakt för två säsonger med start 2021.

– Jag är väldigt glad och uppspelt över min framtid med teamet. Men jag har fortfarande ett viktigt år kvar med McLaren och jag ser fram emot att få avsluta med dem den här säsongen, säger Carlos Sainz.

Sainz kommer att bilda team med den 22-årige supertalangen Charles Leclerc som under 2019 gjorde sin första säsong med Ferrari och sin andra säsong i formel 1.

– Vi tror att den här kombinationen av talang och personlighet som vi får i Charles och Carlos, som blir den yngsta förarduon på 50 år i Ferrari, är det bästa sättet för oss att nå de mål som vi satt upp för oss själva, säger Ferraris teamchef Mattia Binotto.

Daniel Ricciardo. Foto: Quinn Rooney / Getty images

Carlos Sainz plats i McLaren-teamet kommer att tas över av Daniel Ricciardo. Han kör nu för Renault och dessförinnan för Red Bull.

– Daniel är ännu ett steg i vår långsiktiga plan för att få en ny dimension till vårt team, tillsammans med Lando Norris. Det här är goda nyheter både för vårt team, våra partners och så klart alla våra fans, säger Zak Brown, vd för McLaren.

Lycka till Carlos Sainz
56
1