Fords storsäljare tillbaka i begränsad upplaga

Ford Ranger Thunder, Europas mest sålda pickup byggs i en ny begränsad upplaga på 4.500 fordon till Europa och kommer med en utökad utrustningslista.

Fords storsäljare tillbaka i begränsad upplaga

Den fyrhjulsdrivna Ford Ranger Thunder härstammar från Ranger Wildtrack-serien och kommer enbart erbjudas i färgen Sea gray. Vidare får den svarta 18-tumslättmetallfälgar och utföranden i svarta detaljer bland annat grillen, bakre stötfångaren, dimljusen och dörrhandtagen. Röda accenter markerar nyckeldetaljer och kompletteras med ett Thunder-märke och Ranger-logotypen i mattsvart.

Under huven sitter en Bi-Turbo tvåliters EcoBlue-dieselmotor som levererar 213 hästkrafter och ger ett vridmoment på 500 Nm. Enligt Ford är motorn konstruerad för att ge mer effekt, bättre effektivitet och lägre utsläpp än tidigare.

Växellådan är en tioväxlad automat, samma som erbjuds till Ford Mustang. Växellådan har adaptiv växelstyrning som i realtid anpassar sig efter förändrade körförhållanden och ger rätt växel vid rätt tillfälle, oavsett kömiljö. 

Ford Ranger Thunder är begränsad till 4.500 exemplar i Europa, varav 150 har tilldelats Sverige. Modellen kan beställdas nu och leveransen är beräknad till sensommaren.

 
Jag vill ha en Ford Ranger Thunder.
86
34