Kommande Mercedes SL blir sportigare

Nästa Mercedes-Benz SL lanseras nästa år och kommer snegla tillbaka på första versionen från 1950-talet som inspiration enligt Daimlers designchef.

Kommande Mercedes SL blir sportigare

Gorden Wagener, designchef hos Daimler har sagt i en intervju med Autocar att nya SL inte helt och hållet kommer återuppliva den tvåsitsiga bilen med måsvingedörrsutseende, men kommer inspireras starkt av den. Designen rör sig bort från senaste årtiondena med GT-roadsterfilosofin och återvänder till dess mer sportiga rötter. AMG är starkt involverade i dess utveckling. 

– För mig är den vackraste SL originalet, 300, säger Wagener. Och jag tror att vi har tagit en del av dess DNA som börjar med proportioner, ytbehandling, liknande saker. I detta avseende är den nya SL förmodligen den närmaste till originalet någonsin.

De bästa spionbilderna av den nya bilen är en prototyp som visar att bilen behåller sin klassiska långa motorhuv och profil baktill, men har ett tak av tyg istället för det nuvarande vikbara metalltaket. 

Bilens plattform kommer anpassas av AMG för nästa AMT GT, men Wagner sade att GT kommer vara mer av en racingbil medan SL kommer mer som en sportbil. Du kommer tydligt se skillnaden, säger Wagener.

 
Nya SL ska se ut mer som originalet från 50-talet
135
4