Denna Rolls Royce-modell är dyrare än din riktiga bil

Rolls Royce-bilsamlare är notoriskt passionerade och den brittiska biltillverkaren tror att några av dessa är excentriska eftersom de har lanserat en modell för just dem. Rolls Royce har lanserat en skalmodell av den lyxiga Cullinan.

Denna Rolls Royce-modell är dyrare än din riktiga bil

Modellen är i skala 1:8 och är en välgjord replika av Rolls Royce Culinan. Den är drygt 66 centimeter lång, 25 centimeter bred och nästan 23 centimeter hög. Den bor i en glasmonter som är nästan en meter lång. Bilen byggdes upp av över 1.000 individuella delar och tar över 450 timmar att bygga, cirka halva tiden att bygga den riktiga bilen, dock är alla detaljer och finish på bilen kompletta. 

Genom att klicka på en fjärkontroll kan man slå på eller stänga av strålkastarna samt backlyktorna. Öppnar du dörrarna lyser även instegslisterna upp. Du kommer även upptäcka att inredningen är dekorerad på samma sätt som den riktiga modellen, med träpaneler och läderklädsel. Instoppade innanför dörrarna finns självklart Rolls Royce signaturparaplyer. 

Miniatyrversionen av Culllian går att anpassa lika mycket som de fullstora kusinerna och kan byggas så att de kan matcha de existerande kundernas riktiga bilar in till minsta detalj. Modellen kan kosta upp emot motsvarande drygt 165.000 svenska kronor. 

Jag skulle vilja ha en skalmodell av min nuvarande bil
73
26