Nya Mercedes S-klass tittar fram

Nyligen läckte smygtagna lågupplösta bilder på nästa generation Mercedes S-klass ut. Nu bekräftar Mercedes läckan med egen bild.

Nya Mercedes S-klass tittar fram

Senare i år kommer Mercedes att lansera en ny generation av sitt flaggskepp S-klass. Bilen kommer både med förbränningsmotorer och som en helt elektrisk version kallad EQS

Lansering av en ny S-klass är mycket större än lansering av andra modeller eftersom mycket ny teknik får premiär i S-klass. Teknik som sedan ärvs nedåt i modellutbudet.

Rykten på nätet har talat om att lanseringen av S-klass skulle ha försenats på grund av coronapandemin, men enligt Mercedes-chefen Ola Kallenius följer de lanseringsplanen. Han beskriver det långa utvecklingsarbetet som en exceptionell teknisk utmaning.

 

De bilder som nyligen läckte ut på nätet kommer troligen från fabriken och visar att s-klass som förväntat går en stor grill. Vi kan också se att det sitter en avståndsradar i fronten.

Mercedes första officiella bild på nya S-klass (W223) visar att de läckte bilderna är äkta. 

 

Bilderna visar på en mer modern interiör med en stor stående pekskärm i mittkonsolen som sköter de flesta av bildens funktionen, precis som hos en Tesla. De fysiska knapparna är väldigt få.

Instrumenten framför föraren är naturligtvis digitala. Istället för dagens runda friskluftsutblås har nya S-klass smala rektangulära. Stående på vänster sida om ratten och liggande i mitten.

Ratten är luftigare och renare designad än dagens. I underkant är ratten avfasad. Det är inte säkert att ratten kommer att vara avfasas i standardversionen. Det här kan handla om en tillvalsratt.

Troligen kommer den här renare och rakare designen av förarmiljön vara stilbildande för kommande Mercedes-modeller. Den helt elektriska versionen ser ut att få en mer sluttande framruta.

Mercedes EQS som konceptbil och maskerad prototyp.

Snygg bil!
213
43