Top Gear Sverige ska sändas som hyllning till Adam Alsing

Adam Alsing, programledare för Top Gear Sverige, avled i sviterna av Covid-19 för några veckor sedan. Dplay och Kanal 5 har nu beslutat att sända den inspelade serien och tillägna den Adam Alsing.

Top Gear Sverige ska sändas som hyllning till Adam Alsing

Beslutet togs i samråd med Adam Alsings familj och vänner.

 I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom, säger familjen. 

I den svenska upplagan av Top Gear leds programmet av Adam Alsing tillsammans med speedwaystjärnan Tony Rickardsson och artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo.

– En nära vän och en fantastisk människa har tagits ifrån oss. Det känns som igår när vi var på inspelningarna och raceade tillsammans och delade bilminnen med varandra. Adam lämnar ett stort tomrum efter sig och han kommer föralltid att vara saknad, säger Marko Lehtosalo. 

Inspelningarna gjordes runt om i Norden. Trion körde bland annat snabba sportbilar i den norska OS-orten Lillehammer och nostalgiska 80-talsbilar i Köpenhamn. Studioinspelningarna gjordes på Ring Knutstorp i Skåne.

Top Gear Sverige har premiär den 15 juni på Dplay och senare i höst på Kanal 5.

Gäster i programserien är:

Peter Forsberg
Anja Pärsson
Per Morberg
Johanna Lind & Anders Bagge
Kajsa Bergqvist
Thomas Ravelli
Cecilia Forss
Mattias Särnholm

Bra att serien sänds – det hade säker Adam Alsing önskat.
224
3