Alfa planerar att lansera elbil 2022

Den italienska biltillverkaren förbereder att lansera sin första elektriska SUV och med den kommer förväntningar att vända en dålig försäljningstrend.

Alfa planerar att lansera elbil 2022

Autocar rapporterar att den elektriska suven kommer vara som en Audi Q2 storleksmässigt och lär vara viktig för Alfa Romeos framtida bilförsäljning. 

Alfas moderbolag, Fiat Chrysler Automobiles, har legat efter i elektrifieringen av olika bilmodeller och därför kan sammanslagningen med elkunniga PSA-gruppen ge betydande fördelar. 

För tillfället erbjuder inte Alfa Romeo några elbilsalternativt, men nästa år lanseras plugin-hybriden Tonale och tillsammans med den lilla elsuven kompletteras de av av nuvarande Giulia och Stelvio. Giulietta kommer pensioneras senare i år. 

Den italienska biltillverkaren kommer lita på att de två mindre suvarna ser till så att Alfa når sitt försäljningsmål på 400.000 fordon per år. Företagets globala försäljningsstatistik för 2019 har inte släppts, men i Europa sålde de drygt 54.000 fordon, vilket var en minskning med 50 procent jämfört med året innan. 

Laddhybriddrivlinan i Tonale kommer använda befintlig FCA-hårdvara som delas med Jeep Renegade förväntas, men det förväntas att den elektriska alfan får teknik som erhållits genom sammanslagningen med PSA. Elbilen kommer vara en version av PSA:s eCMP-plattform. Sju utsläppsfria modeller som lanseras nästa år baseras på just den plattformen.

"El kommer att vara förenlig med Alfa Romeos sportighet och använda elektriska motorer för prestanda. Vi ska försöka uppnå Alfa Romeo-kundernas förväntningar men också de kunder som letar efter komfort", säger en talesperson för Alfa Romeo till Autocar. 

Talespersonen lade till att småbils-segmentet är den bästa lösningen för räckvidd och användbarhet. Alfa kommer även att efterlikna andra märken som lanserar elbilar genom att erbjuda artificiellt ljud till elbilarna.

 
Alfas nya elsuv kommer bli en succé.
50
10