Ny kombimodell från Volkswagen – Arteon Shooting Brake

Ny kombimodell från Volkswagen – Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon ska uppdateras snart och då passar Volkswagen på att släppa en rejäl bomb – Arteon blir kombi. Fast Volkswagen kallar inte modellen för kombi utan det mer internationellt gångbara Shooting Brake.

–  Med Arteon Shooting Brake har vi skapat en ny balans mellan fart, kraft och utrymme, säger Klaus Bischoff, chef för Volkswagen Group Design och märket Volkswagens designavdelning.

Arteon är speciellt utvecklad för att vara bra på långresa – ett autobahn-lok helt enkelt. Därför kommer den nya generationen Arteon att vara först i hos Volkswagen med det nya assistansystemet "Travel Assist".

Det systemet beskriver Volkswagen på detta sätt: "Inom systemets gränser erbjuder Travel Assist högassisterad körning där systemet tar över styrning, acceleration och bromsning upp till hastigheter på 210 km/h – under förarens kontroll".

Vi har alltså i praktiken att göra med ett system som tar ett försiktigt kliv mot autonom körning, lite liknande Teslas Autopilot.

Mer om det systemet och om hela bilen får vi veta den 24 juni då det är världspremiär för Arteon och Arteon Shooting Brake. Förhoppningsvis får vi då se riktiga bilder.

Sedan tidigare har vi publicerat bilder på vad som verkar vara den kommande Arteon Shooting Brake. Om det stämmer får vi kanske se den 24 juni.

Ser mycket bra ut!
148
21