Officiell: Nya BMW 4-serie Coupé – här är alla nyheter

"Den är som en omvänd hockeyfrilla – business in the back, party in the front" – redaktör Joakim Dyredand.

Officiell: Nya BMW 4-serie Coupé – här är alla nyheter

Efter vad som känns som en evighet av läckta bilder, spionbilder och rykten är den äntligen officiell – nya BMW 4-serie Coupé. Mycket av förhandssnacket har fokuserat på den iögonfallande kylargrillen, men bortom den finns många glädjande nyheter för den som uppskattar körglada kärror.

Fyra modellvarianter finns tillgängliga från start – två fyrcylindriga bensinare, en fyrcylindrig dieselmotor samt en 6-cylindrig bensinmotor med beteckningen M440i xDrive som i väntan på en förmodad M4 får gälla som herre på täppan. Den har 374 hästar och 500 Nm och är alltså samma enhet som sitter i, bland annat, BMW M340i xDrive. I mars nästa år följs dessa motorer upp av två sexcylindriga dieslar.

Alla modeller har en åttastegad Steptronic-låda som standard och dieslarna och bensinsexan är dessutom också utrustade med ett 48-volts mildhybridsystem som kan skjuta till 11 hästkrafter via en boostfunktion.

 

Nyheterna hos BMW 4-serie Coupé 

 • Betydligt bredare utbud av förarassistanssystem än hos föregångaren. Frontkollisionsvarning med inbromsning och Lane Departure Warning med Lane Return-funktion är standard. Tillvalet Driving Assistant Professional inkluderar Active Navigation med automatisk aktivering av Emergency lane.
 • Ny generation BMW Head-Up Display med 70 procent större projektionsyta med innovativ 3D-visualisering av omgivningen i det digitala instrumentklustret.
 • Parkeringsdistanskontroll med främre och bakre sensorer som standard. Parkeringsassistent för automatisk parkeringsmanöver som tillval, vilket nu även inkluderar backningsassistent.
 • BMW-operativsystem 7 möjliggör individuella och personliga skärmar på kontrollskärmen och instrumentklustret, samt röststyrning med BMW Intelligent Personal Assistant.
 • Nytt molnbaserat BMW Maps-navigationssystem som standard.
 • Standard smarttelefonintegration med Apple CarPlay och nu även Android Auto, trådlös anslutning via WiFi.
 • Innovativ stötdämparteknologi hämtad från nya 3-serien som standard. Som tillval finns M Sport-fjädring, adaptiv M-fjädring med elektroniskt styrda spjäll, M Sport-bromsar med val av blå eller röda bromsok, M Sport-differentials.
 • Framträdande vertikala BMW-njurar följer traditionen för legendariska BMW-coupéer och speglar motorns höga behov av kyla.
 • 21 mm lägre tyngdpunkt och 23 mm bredare spårvidd bak jämfört med nya BMW 3-serie Sedan. Viktminimerad kaross- och chassikonstruktion. Finbalanserad 50:50-viktfördelning. Målstyrd optimering av aerodynamik och minskning av lyft på bakaxeln.
 • M Sport-paket tillgänglig som alternativ till standardspecifikation. Finns även M Sport Package Pro med åttastegad Steptronic Sport-växellåda, 19-tums M-lättmetallhjul och omfattande urval av M Performance-delar.
 • Ny interiör med fokus på sport. Förarfokuserad cockpitdesign, ny bildskärmsgruppering med upp till 10,25-tums kontrollskärm och som tillval ett helt digitalt 12,3-tums instrumentkluster. Ny sportläderratt och nyutvecklade sportsäten som standard, knäskydd på mittkonsolen tillval. Två säten baktill med individuell karaktär.
 • Förhöjd akustik och komfort. Vindruta med akustiskt glas och ny automatisk klimatreglering i tre zoner som standard. Lutande glastak som är 24 mm längre än föregångaren. Welcome Light Carpet, Harman Kardon-surroundljud och extravärme som styrs med smartphone eller BMW Display Key som tillval.

 

Svenska priser

För ovanlighetens skull får vi de svenska priserna direkt när modellen offentliggörs. Här följer de i fallande skala. De 11 adderade hästkrafterna i 420d, 420d xDrive och M440i xDrive kommer från mildhybridsystemet. Nya 4-serie Coupé kommer till Sverige i oktober.

Modell: Hästkrafter: Pris:
420i 184 hk 441.000 kr
420d 190+11 hk 457.000 kr
430i 258 hk 472.000 kr
420d xDrive 190+11 hk 477.000 kr
M440i xDrive 374+11 hk 663.000 kr

 

 
Den är ju faktiskt riktigt snygg.
190
102