Populära suven Seat Ateca uppdaterad

Seat har lanserat en facelift av Ateca. Den uppdaterade SUVen har en rad med mekaniska och teknologiska förändringar, men har även en del designdrag som Tarracon har. Seat hoppas på att kunna fortsätta vara konkurrenskraft mot sina rivaler.
Annons

Utseendemässigt får Seat Ateca en förändrad grill, nya LED-strålkastare fram och omdesignade dimlampor. Även de främre luftintagen, skidplate och stötfångaren är omdesignade. Seat har lagt till samma veck på Atecas motorhuv som man hittar på den nya Leons halvkombi, och den större SUVen Tarraco som skapar en visuell koppling mellan sina nya familjestorlekar. 

Baktill finns en ny stötfångare, spoiler och underlag, samt ett par nya LED-baklyktor. Belysningsenheterna har en liknande design som Tarraco. Även Atecas emblem har byts ut mot handskrivna namnet Ateca, på samma sätt som finns på nya Leon. 

 

Populära suven Seat Ateca uppdaterad

Ateca får en ny läderratt, uppdaterade dörrpaneler och ett urval av inredningsdesign i läder, tyg och mikrofiber. FR sport-modellerna och uppåt får en 10,25 tums instrumentskärm som standard, medans nya Xperience-varianten får uppvärmda vindrutor som standard. 

USB-C portar, ett mer avancerat justerbart förarsäte, ett nytt miljöbelysningssystem med olika färger och röstigenkänning är nytt. Som standard finns ett 8,25 tums infotainmentsystem, som går  att uppgradera till 9,2 tum med SE-paketet.

 

Populära suven Seat Ateca uppdaterad

Till Ateca finns fyra bensin- och två dieselmotorer. Bensinutbudet börjar med en turboladdad 1.0-liters trecylindrig motor med antingen 108 eller 113 hästar. 

Sedan finns en turboladdad 1,5-liters fyrcylindrig bensinmotor med 148 hästar och ett vridmoment på 205 Nm. Som standard har den en sexväxlad manuell växellåda, som tillval finns en automatisk sjuväxlad låda med dubbelkoppling. 

Den mest kraftfulla bensinaren är en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor som levererar 187 hästkrafter och ett vridmoment på 320 Nm. Den finns enbart tillgänglig med en sjuväxlad DSG-låda och fyrhjulsdrift. 

Dieselmotorerna baseras på samma turboladdade 2.0-liters, fyrcylindriga motor och levererar antingen 113 eller 148 hästkrafter. Den mindre kraftfulla varianten erbjuds med enbart framhjulsdrift och en manuell växellåda, medan den mer kraftfulla motorn erbjuds med antingen manuell eller automatiskt växellåda, samt fyrhjulsdrift. 

Seat har även förbättrat säkerhetsutrustningen i Ateca och har lagt till förarassistans både fram på sidan, samt varnar även när man ska gå ut ur bilen. Modellen har även ett system som stänger bilens fönster och taklycka och säkerhetsbältena dras åt om bilen identifierar en överhängande olycka.  

Den har även en ny adaptiv farthållare som använder använder GPS-information och data som samlas in från bilens kamera för igenkänning av trafikskyltar för att automatiskt justera bilens hastighet beroende på hur vägen ser ut, hastighetsgräns och rådande trafikförhållanden.

Varken priser eller när den levereras till Sverige har tillkännagetts. 

 
Annons
Annons
Rulla till toppen