Lynk & Co 06 – Ny liten suv

Lynk & Co lanserar sin fjärde suv. En mindre modell som drivs med Volvo-motor, bland annat som laddhybrid.

Lynk & Co 06 – Ny liten suv

Lynk & Co 06 är den första modellen som baseras på den mindre BMA-plattformen som utvecklats av Geelys utvecklingsbolag CEVT i Göteborg. De större modellerna använder CMA-plattformen liksom Volvo XC40.

Den mindre plattformen resulterar naturligtvis i att Lynk & Co 06 är mindre än sina föregångare. Längden är 434 centimeter vilket gör att bilen kvalar in i B-segmentet där den bland annat konkurrerar med Volkswagen T-Rock och Nissan Qashqai.

Höjden är 163 centimeter och bredden är 182 cm. Axelavståndet är 264 cm. Det gör att bilen är ungefär lika stor som koncernkusinen Geely icon.

Lynk & Co 06 drivs med en trecylindrig 1,5-litersbensinmotor som vi känner igen från Volvo XC40 T2 och T3. Effekten är 177 hästkrafter. 

Laddhybrid-versionen har dessutom en 82-hästars elmotor vilket tillsammans ger en systemeffekt på 190 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Räckvidden på el är drygt 5,5 mil.

 

Lynk & Co är främst ett märke för den kinesiska marknaden, men modell 01 ska åtminstone säljas i Europa. Om även 06 kommer att säljas i Europa återstår att se.

 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Lynk & Co 06 borde säljas i Europa!
174
28