Audi Q5 får facelift och längre räckvidd

Audi uppdaterar Q5 med modernare infotainmentsystem, ett yttre ansiktslyft och längre räckvidd för laddhybriden.

Audi Q5 får facelift och längre räckvidd

De yttre förändringarna innebär att alla modellversioner får samma stötfångare fram, vilket ger ett sportigare utseende för de enklare versionerna. Det kommer också två nya färger, en blå och en grön.

Som vanligt vid ansiktslyftningar (då man inte vill ändra plåtdelar men ändå förändra utseendet) har baklamporna gjorts om med nya ljusmönster och oled-teknik. Om en annan bil kommer närmare än två meter kan ljusmönstret ändras för att uppmärksamma den andre föraren.

Infotainment-systemet har uppgraderats till tredje generationen (MIB 3). Det innebär bland annat att processorn är tre gånger snabbare. Systemet kommer att ha funktioner som man kan köpa till i efterhand om man inte beställde dem från början.

I stället för att lagra förarprofiler lokalt i bilen så lagras de i molnet så att man använda samma profil i andra Audi-bilar. Profilen inkluderar bland annat hur speglar och säten är inställda.

Motorerna är fyr- eller sexcylindriga. De senare har 48V-mildhybridteknik. Laddhybriden (TFSI e) säljs med två olika motorstyrkor och kommer att få längre räckvidd än dagens modell. Det blir över 50 km för att uppfylla kraven för skattelättnad i Tyskland.

Det kommer en S Q5 för den som vill få lite extra effekt. Den har har en 3-liters dieselmotor i Europa. I USA och Asien kommer S Q5 säljas med bensinmotor. Det är ännu inte bestämt om det ska komma någon RS Q5. 

Klart är däremot att det kommer en Q5 Sportback.

 
 

De fyrcylindriga motorerna har 7-växlad automatlåda och de sexcylindriga har ytterligare en växel. Några manuella växellådor erbjuds inte.

Ansiktslyfta Audi Q5 kan beställas från juli och börjar leveras sent i höst eller i vinter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra med längre räckvidd i laddhybriden!
229
8