Elon Musk: Tesla är ”väldigt nära” helt självkörande bilar

Tesla är väldigt nära att uppnå autonomi enligt nivå fem, alltså körning helt utan mänsklig inblandning. Det säger vd:n Elon Musk.
Annons

Elon Musk är säker på att Tesla kommer att ha funktionaliteten för helt självkörande bilar på plats under 2020. Det sa Teslachefen i ett videomeddelande under öppningen av den årliga World Artificial Intelligence Conference i Shanghai på torsdagen, enligt Reuters.

Tesla, som i juni passerade Toyota som världens högst värderade biltillverkare, har länge legat i framkant när det gäller självkörande funktioner i bilar – men självkörning enligt nivå fem, som alltså innebär att bilen kan navigera i alla typer av trafik helt utan mänsklig inblandning har de alltså inte lyckats uppnå ännu.

Flera stora techbolag, som Google, Waymo och Uber, investerar just nu miljardbelopp i tekniken, som har potential att helt förändra hur människor använder bilar.

Ett flertal otäcka olyckor de senaste åren talar dock för att tekniken fortfarande inte är säker att använda. En självkörande testbil från Uber körde år 2018 ihjäl en fotgängare i Arizona år 2018, och det har rapporterats om flera dödsolyckor där Teslabilar har varit i autonomt läge innan krocken.

Ett exempel är en incident i Florida i mars 2019, där den så kallade Autopiloten i en Tesla Model 3 inte upptäckte en långtradare som korsade vägen. Detta resulterade i en så kallad underkörningsolycka med dödlig utgång.

Fakta: Fem nivåer av självkörande bilar

Självkörande fordon är indelade i fem nivåer, från förarassistens till helt autonom körning helt utan föraringrepp. Här är en lista som definierar de olika nivåerna, hämtad från Svenska institutet för standarder, SIS.
1. Förarstöd
De flesta funktioner sköts av föraren, men bilen kan ha till exempel automatisk inbromsning. Denna nivå finns i många av dagens bilar.

2. Partiell automatisering
Fordonet kan vara försett med autopilot, det vill säga automatiska funktioner som farthållare och vägcentrering. Föraren måste dock alltid vara beredd på att ta över körningen.

3. Villkorad automatisering
Fordonet kan ta över dess framfart, men föraren behöver fortfarande vara redo att kunna ta över.

4. Hög automatisering
Här gäller full autopilot där bilen kan köra helt själv, utan att föraren ska behöva ingripa.

5. Full automatisering
På denna nivå behövs varken förare eller ratt, och här behöver ingen ens sitta i bilen för att den ska kunna köra.

 

 

Läs också:

Annons
Annons
Rulla till toppen