Läckt: Här är Mercedes-AMG GT Black Series

Bilder på den nya värstingversionen av Mercedes-AMG:s sportbil GT har dykt upp på sociala medier. Enligt en tidigare läcka ska GT Black Series ha så mycket som 720 hästkrafter och 850 newtonmeter – och en Nürburgring-tid på under 7 minuter! Är det svanesången för AMG:s V8-sportbil?

Läckt: Här är Mercedes-AMG GT Black Series

Varken hårdnande utsläppskrav eller kärva tider verkar kunna stoppa utvecklingen av än mer kratfulla bensindrivna sportbilar – ännu. Nu kommer Mercedes-AMG med en ännu extremare version av sportbilen GT.

Det var under onsdagsnatten som bilder på en avtäckt Mercedes-AMG GT Black Series började cirkulera på sociala medieplattformen Instagram. En rad olika användare har delat bilderna vars usprung är grumligt.

En förstorad Panamericana-grill dominerar nosen som saknar de vanliga GT-modellernas extra luftintag.

Nyheten kommer via Brittiska Carscoops som samma dag hade publicerat spionfoton på en kamouflerad GT Black Series på Nürburgring. Enligt Ringtaxi-företaget Fastabast som underligt nog redan erbjuder turer i den ska modellens 4-liters dubbelturbo-V8:a ha skrämts upp till hela 720 hästkrafter och 850 newtonmeter.

Det är en ökning på 135 hästkrafter och 150 newtonmeter jämfört med en Mercedes-AMG GT R. Den inte helt gatvänliga tidigare toppmodellen GT R Pro klarar redan med sina 585 hästkrafter och 700 newtonmeter 0–100 km/h på 3,6 sekunder. Toppfarten på Pro-modellen är dessutom 318 km/h trots en rejäl vinge.

Enligt tidigare rapporter planerar Mercedes att visa upp modellen på 2020 Chengdu Motor Show i Kina som anordnas 24 juli till 2 augsti.

Den redan rejäla vingen på GT R Pro har ersatts med en ännu större dubbeldäckad design på Black Series.

6 minuter och 58 sekunder – så fort ska Mercedes-AMG GT Black Series kunna ta sig runt Nürburginring enligt ringtaxibolaget. Jämfört med GT R Pro är det en förbättring på 6,6 sekunder. Det är också 13 sekunder långsammare än Lamborghini Aventador SVJ, som fortfarande håller det officiella varvtidsrekordet på 6:44.97.

2016 imponerades vi när då nya Mercedes-AMG GT R satte en ringentid på 7:10.92.

Klicka här för att se alla bilderna på Instagram!

Uppdatering 10/7: Mercedes-AMG har släppt en teaservideo för GT Black Series på Youtube:

 
Mercedes-AMG GT Black Series är lika cool som namnet är långt!
115
17
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.