Rosenqvist tar första svenska Indy-segern på 18 år

Felix Rosenqvist tog en historisk seger efter söndagens dramatiska Indy Car-lopp på Road America. Marcus Ericsson gjorde också bra ifrån sig och tog hem en fjärdeplats.

Rosenqvist tar första svenska Indy-segern på 18 år
Foto: Pressbild

Efter ett dramatiskt lopp i NTT Indy Car Series på Road America i Wisconsin på söndagen var det svensken Felix Rosenqvist som fick klättra högst upp på prispallen.

Loppet avgjordes på näst sista varvet, då Rosenqvist i en djärv manöver tog sig förbi mexikanen Pato O'Ward. Därefter kunde han dra ifrån O'Ward under sista varvet och sätta loppets snabbaste varvtid. 

Senast en svensk tog en guldmedalj i denna högsta divisionen av amerikansk formelracing var när Kenny Bräck vann i Mexiko City år 2002. 

– Det känns helt otroligt att äntligen få vinna ett IndyCar-race. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, ett av mina absolut största mål, säger Rosenqvist i en kommentar. 

Marcus Ericsson, som började på 16:e plats, gjorde också en imponerande insats och lyckades klättra nästan hela vägen till pallen. Ericsson fick dock nöja sig med en stark fjärdeplats.

Felix Rosenqvist har haft en problemfylld inledning på årets säsong, men i och med söndagens seger avancerar han till åttonde plats i förarmästerskapet. Ericsson behåller ledningen över sin landsman på sjätte plats.

Seriens nästa lopp körs på på Iowa Speedway den 17–18 juli.

Kolla in sammandraget i klippet nedan.

 
 
 
 
 
 
 
Heja Felix!
103
0
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.