Norsk rallyförare säljer sin Koenigsegg – är för tung på kopplingen

Norrmannen Vegard Joa har listat en minst sagt ovanlig bil till försäljning. Anledningen är att kopplingen är för tung.

Norsk rallyförare säljer sin Koenigsegg – är för tung på kopplingen
Foto: Vegard Joa/Finn.no

En av två tillverkade Koenigsegg CCR Evo ligger just nu ute till försäljning på Finn.no, den norska motsvarigheten till Blocket. Säljaren är Vegard Joa – en 52-årig norsk rallyförare bosatt i Stavanger. Och han säljer bilen av en vädligt specifik anledning. 

– Jag har en förstörd höft som inte går att fixa. Det gör att jag helt enkelt får problem med att trycka in kopplingen efter en stunds körning. Därför tänker jag att bilen kan få en ny ägare, säger han till TV2.no.
Nu ska han skaffa sig en sportbil med automatlåda i stället.

 
 

Foto: Vegard Joa/Finn.no

Prislappen är 7,5 miljoner norska kronor, vilket gör bilen till den dyraste begagnade bilen i Norge just nu. Men med tanke på att andra Koenigsegg-bilar har sålts för uppemot 50 miljoner kronor tidigare kan det här eventuellt vara en bra investering.

Koenigsegg CCR byggdes i 14 exemplar mellan 2004 och 2006. Den har en V8-motor med dubbla kompressorer, 806 hästkrafter, manuell sexväxlad låda (med tungtrampad koppling, tydligen) och gör 0–100 km/h på 3,2 sekunder. 

Toppfarten är 388 km/h – vilket gav bilen en placering i Guiness Rekordbok som världens snabbaste produktionsbil när den var ny. Evo-versionen, vilket detta är, byggdes i bara två exemplar och sägs sägs vara kapabel till hela 395 km/h.

 
 
 
 
Veckans klipp!
527
43
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.