Nya Hyundai Tucson har ett helt nytt designspråk

Nya Hyundai Tucson har ett helt nytt designspråk

Det "står inte på" förrän Hyundai lyfter skynket från nya Tuscon. Nästa vecka, den 15 september, är det dags. Men som sig bör så teasar Hyundai lite i förväg för att krusa ytan en aning innan det är dags på riktigt. Tre ganska lovande bilder är vad man delat sig av.

Den mest slående är bilden på fronten, med de nya signaturljusen som Hyundai kallar för "Parametric Hidden Lights" (påminner den inte väldigt mycket som fronten på Mercedes EQC?).

Designen är skapad för att erbjuda "en enastående och djärv designestetik" där de ovan nämnda strålkastarna är tänkta att göra ett starkt första intryck på betraktaren.

Annars har nya Tuscon blivit både längre och bredare än sin föregångare. Korta överhäng, förlängt axelavstånd och en lång motorhuv ger nya Hyundai Tuscon en slank, coupéliknande uppenbarelse. 

Invändigt har Hyundai medvetet satt instrumentbrädan lågt, och ersatt det vanliga instrumentklustret med ett digitalt för att skapa en slank och ren yta utan störningsmoment. Den centralt placerade skärmen flyter ned från instrumentbrädan och ska representera ett vattenfall. 

Som sagt, nya Hyundai Tuscon har premiär den 15 september. Då får vi förmodligen mer hårda fakta.

 
63
8
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.