Volvo Cars satsar stort – köper Upplands Motor

Volvo Cars satsar stort – köper Upplands Motor

Volvo Cars har offentliggjort att man köper den Stockholmsbaserade återförsäljaren Upplands Motor, och har samtidigt föreslagit att totalt övertagande av Bra Bil för att slå ihop dessa med Volvo Bil.

Anledningen bakom den här affären är att Volvo Cars vill modernisera sättet som deras kunder köper, leasar, prenumererar på och servar sina bilar i Sverige. Målet är att man ska sälja 50 procent av sina bilar online år 2025.

– De digitala och fysiska platserna som våra kunder besöker när de köper, leaser, prenumererar på eller servar sin Volvo ska hänga ihop och verkligen sätta kunden i fokus. Det är vi som ska röra oss runt våra kunder, inte tvärtom. Nu tar vi ett stort och viktigt steg i att förändra livet som Volvokund Sverige, och den nya verksamheten kommer att stå som förebild för hela landet", säger Jon Wakefield, vd Volvo Car Sverige.  

Den nya organisationen ska användas som förebild för Volvos 29 befintliga återförsäljare.

– Det här handlar om att förändras tillsammans. Den fysiska återförsäljaren och möjligheten för konsumenter att möta engagerad, entusiastisk och kvalificerad Volvopersonal är fortfarande avgörande för vår framtid. Vi är fast beslutna att förbättra kundernas upplevelser genom att arbeta nära - tillsammans - med våra återförsäljarpartners ", säger Björn Annwall, högst ansvarig för EMEA-regionen på Volvo Cars.

 
Jag kan tänka mig att köpa bil online.
205
386
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.