Första bilden på Hondas nya el-koncept – ska visas på Beijing Motor Show

Honda väntas lansera en helt ny elbil inom kort för den kinesiska marknaden. Nu har man släppt en bild på konceptversionen lagom inför avtäckningen på Beijings motorsalong som går av stapeln i slutet av september.

Första bilden på Hondas nya el-koncept – ska visas på Beijing Motor Show

Honda har nu gått ut med information om sin kommande utställning vid motorsalongen i Beijing, formellt kallad Beijing International Automotive Exhibition.

Mässan, som även brukar kallas Auto China, skulle ursprungligen ha anordnats i april men fick skjutas upp på grund av coronapandemin. Istället kommer den nu gå av stapeln 26 september och avslutas 5 oktober.

Huvudnumret i Hondas monter kommer vara en helt ny konceptbil som väntas bli en förhandstitt på märkets kommande elbil som ska lanseras i Kina. Konceptet är än så länge namnlöst och Honda delar inte med sig om några detaljer om det i dagsläget. 

Vi blir därför tvugna att spekulera baserat den datorrendering tillverkaren publicerade idag. Utifrån det är det tydligt att det rör sig om något betydligt större än märkets i Sverige nylanserade elbil, den retrostukade minstingen e.

Det framgår inte heller vad konceptbilen kommer ha för sorts kaross. Det kan alltså röra sig om både en sedan eller crossoversuv.

Men ett som är säkert att Honda under mässan även kommer att visa upp nu CR-V som laddhybrid, en till nyhet som än så länge bara gäller den kinesiska marknaden. I Sverige får vi än så länge nöja oss med CR-V som vanlig elhybrid.

(Gasa) Jag tror att det blir en sedan! (Bromsa) Nej, ännu en suv!
29
33
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.