Bildläcka: Här är nya BMW M3 och M4

BMW:s sportsedaner M3 och M4 visar upp en aggressiv design – kommer som kombi.

Bildläcka: Här är nya BMW M3 och M4
En BMW M3 på has. Jo, jag tackar jag.

Officiella bilder på de kommande BMW M3 och M4 har läckt ut för allmän beskådan, precis på samma sätt som bilder brukar "läcka" innan officiella premiärer. Huruvida denna läcka är avsiktlig eller ej är egentligen ointressant – det viktiga är att vi får se bilderna som har publicerats på BMWBlogs forum.

Nåväl. Förutom de vattendelande stora, vertikala njurarna besitter fronterna på M3/M4 flera aggressiva luftintag, och arga strålkastare. I aktern är det de fyra utblåsen med den väl tilltagna diffusern som drar blickarna till sig. Noterbart är också att bakljusen skiljer sig åt mellan M3 och M4.


Drivlinan för kommande M3/M4 är redan känd och den kommer från X3 M och X4 M. Det betyder 3-literssexor med dubbelturbo på 480 hästar och 600 Nm. Tycker man inte att räcker får man kryssa i Competition-tillvalet vilket innebär mer effekt – 510 hästar. Vridmomentet är detsamma.

De flesta M3/M4 kommer att säljas som fyrhjulsdrivna med en 8-stegad automatlåda. Bakhjulsdrift och en sexväxlad manuell låda kommer att finnas som tillval.

Tidigare i somras kunde vi rapportera om att det äntligen kommer en M3 Touring.

Ser bra ut!
138
191
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.