Tesla Model S Plaid på Laguna Seca – snabbare än McLaren P1

Se när nya Tesla Model S Tri-Motor Plaid sätter ett varv på klassiska Laguna Seca på bilxtsnabba 1:30,3. Det är snabbare än hyperbilen McLaren P1!

Tesla Model S Plaid på Laguna Seca – snabbare än McLaren P1

På Teslas Battery Day som gick av stapeln under natten mellan tisdag och onsdag svensk tid var en av de stora nyheterna lanseringen av Tesla Model S Plaid. Den bilr en toppmodell som placeras ovanför nuvarande värstingen Tesla Model S Performance – både vad gäller pris och prestanda. Tesla Model S Plaid kostar från 1.499.900 kronor, 429.910 kronor mer än Model S Performance.

Men för den knappa halvmiljonen får man ockås hel del extra i form av prestanda. 0–100 på 2,1 sekunder, toppfart på 320 km/h och en räckvidd på upp till 84 mil (enligt amerikanska EPA-cykeln).

Men inte bara det, Tesla Model S Plaid är alldeles uppenbart ett sylvasst banvapen också. Det avslöjar en Youtube-video som visar när den sätter ett varv på Laguna Seca-banan i USA på blixtsnabba 1:30,3. Det är 4 tiondelar snabbare än hyperbilen McLaren P1.

Enligt uppladdaren av videon rullar bilen på Michelin Sport Cup 2-däck med en speciell gummiblandning som liknar Cup 2 R-däcken. Dessa kommer troligtvis mynna ut i det däck som ska tillhöra bilen när det är dags för leverenspremiär. 

Se varvet nedan.

187
13
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.