Bildextra: Audi Q5 Sportback officiell

Coupéversionen av Audis mellanklass-suv Q5 presenterad – här är en stor bildspecial!

Bildextra: Audi Q5 Sportback officiell

Faceliften av ordinarie Q5 offentliggjordes tidigare i somras och nu följer alltså den lite mindre praktiska men kanske aningen bildskönare (?) Q5 Sportback.

De stora uppdateringarna finner vi i front och akter. Audis stora grill har fått bikupemönster med inlägg i rostfritt stål och i strålkastarna har LED-belysiningen ändrats för att DLR:en (Daytime running lights) ska se lite annorlunda ut.

LÄS MER: Här kan du läsa om ordinarie Audi Q5

Annars är det baklyktorna som bär den största förändringen. På samma sätt som i vanliga Q5 har Q5 Sportback en typ av aktiva OLED-bakljus som kan ändra form beroende på situation. Exempelvis kan de blinka varnande om en bil kommer för nära bakifrån.

Audi Q5 Sportback med förbränningsmotorer har en preliminär försäljningstart i december i år, medan laddhybriden börjar säljas efter årsskiftet. Första leveranserna sker under försommaren 2021. Vill man ha en Q5 utan Sportback finns den att beställa redan nu, med leverans innan årsskftet. Dock inte om man vill ha laddhybriden, den börjar levereras tidigt nästa år.

Mycket snygg!
69
44
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.