Cupra Formentor får sju olika motorer

Formentor är den första helt egna modellen från Cupra. Den bjuder på 310 hästar, men det ska komma en version med mer effekt och en laddhybrid.
Annons

Cupra Formentor presenterades i februari, men först nu har produktionen startat.

Den första versionen är fyrhjulsdriven och har en 2,0-liters turboladdad bensinfyra som ger 310 hästkrafter och 400 nm i vridmoment. Det räcker till för att slunga iväg suven till 100 km/h på 4,9 sekunder.

 
Cupra Formentor får sju olika motorer

I januari kommer en laddhybrid med en drivlina som vi bland annat känner igen från Volkswagen GTE. Det innebär en 150 hästar 1,4-liters bensinfyra och en 110 hästars elmotor. Tillsammans ger de 245 hästkrafter och 400 nm via en 6-stegad DSG-automatlåda.

Cupra räknar med att under 2021 kommer fördelningen mellan de två första varianterna vara 50/50.

 
Cupra Formentor får sju olika motorer

Framöver kommer även dieselalternativ och vi kan anta att det även kommer mindre effektstinna bensinversioner med framhjulsdrift. Någon renodlad elbil kommer inte i Formentor-kostym, utan den som vill ha en elbil med Cupra-temperament får vänta in Cupra El-Born.

Cupra har mer fokus på design och prestanda än modermärket Seat. Därför finns det planer på en prestandamodell med mer än 310 hästar. Totalt kommer sju olika motoralternativ.

 
Cupra Formentor får sju olika motorer
 
Annons
Annons
Rulla till toppen