Vi har kört helt nya Kia Sorento: ”Väldigt tyst och bekväm”

Webbredaktör Magnus Fröderberg har lämnat skrivbordet för en stund för att köra Kias sjusitigsiga suv Sorento. Vi var naturligtvis tvungna att höra med honom hur det var att styra denna nykomling på vägarna i Roslagen.

Vi har kört helt nya Kia Sorento: ”Väldigt tyst och bekväm”

Hej Magnus! Du har precis kört nya Kia Sorento, hur var det?
– Det har varit bra, nya Sorento är en väldigt tyst och bekväm bil. Det märks att Kia med denna har jobbat på att få upp känslan av premium i bilen och det tycker jag att de har lyckats bra med.

Hur var körupplevelsen då?
– När man kör känns det att det är en rätt bastant bil, storleksmässigt kilar den in sin mellan Volvo XC60 och XC90. Fjädringen är ganska gungig och kan vara stötig över ojämnheter, men överlag fin att köra. Vi fick bara köra dieseln, som är den motorn som den lanseras med. Den märks knappt, på gott och ont. Det goda är att den går tyst, medan de lite tråkiga är att den saknar lite effekt. De 202 hästarna får kämpa hårt vid aktiv körning. Men den kommer att vara en utmärkt dragbil och får dra 2.500 kg.

– Desto intressantare blir den laddhybrid som börjar byggas nu i november. Den får en systemeffekt på 265 hästar och 350 Nm, och kommer förmodligen ge ett lite piggare intryck.

Något annat intressant?

– Ja, den har ett väldigt lyxigt baksäte! Från baksätet kan man med ett knapptryck skjuta fram passagerarstolen för att öka det redan väl tilltagna benutrymmet. Sedan kan man också skjuta stolarna i baksätet fram och tillbaka, och luta ryggstödet.

Kia Sorento är ju sjusitsig, hur är den tredje sätesraden?
– Imponerande måste jag säga, till och med jag får plats! (skratt)

Har du fått veta något annat intressant?
– Ja, faktiskt. Om ungefär ett år kommer Kias första elbil som är byggd på en skräddarsydd elbilsplattform. Det blir en crossover i C-segmentet med ett innerutrymme som D-segmentsbil, som Kia Sveriges vd Peter Himmer uttryckte det.

En fullständig provkörning kommer här på sajten och i tidiningen inom kort.

Sorento som laddhybrid siktar jag på!
77
45
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.