Bekräftat: McLaren släpper ny hybridsportbil med sladd 2021

McLaren hävdar att deras nya prestandaladdhybrid med V6-motor kommer erbjuda "häpnadsväckande" prestanda och en medellång räckvidd på el. Den ännu namnlösa modellen kommer ersätta märkets "Sport Series", som de kallar sina instegsmodeller.

Bekräftat: McLaren släpper ny hybridsportbil med sladd 2021

Den brittiska superbilstillverkaren McLaren har nu bekräftat att deras första serietillverkade hybridmodell, som de kallar för en High-Performance Hybrid (HPH) superbil, kommer lanseras nästa år.

McLaren har inte gått ut med något namn på modellen som ska ersätta instegsmodellerna 540C, 570S, 570GT och 600LT. I dagsläget graderar tillverkaren sitt modellprogram i tre grupper: Sport, Super och Ultimate Series. Nyligen lanserade man dock upp långfärdskryssaren GT som inte passar in i någon av dessa.

Den kommande laddhybriden, eller HPH:n, ska redan ha en utsedd plats i modellprogrammet: mellan McLaren GT och den senaste Super Series-modellen 720S som i år även kommer i värstingutförandet 765LT.

Enligt tillverkaren ska HPH-bilen nu ha inlett den sista rundan av testning som ska göras innan lanseringen. Det inkluderar körning på allmän väg, men vi behöver inte jaga rätt på någon spionfotograf för att kunna visa er bilder på bilen i kamouflage. McLaren har nämligen själva gått ut med två bilder på den.

Drivlinan ska bestå av en bensin-V6:a som kombineras med en hybriddrivlina med ett okänt antal elmotorer. All kraft ska gå via bakhjulen. McLaren vill inte säga mer än att detta ska resultera i "häpnadsväckande nivåer av prestanda och en unikt intensiv körupplevelse". Dessutom ska modellen ha en "medellång" räckvidd på ren el. Det kan innebära allt mellan 3 och 5 mil.

HPH-bilen blir också först ut att använda den nya plattformen McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), som tillverkaren säger är optimiserad för hybriddrivlinan.

Man tilläger även att den nya arkitekturen ska ta företagets lättviktschassi-teknik "till nya höjder", vilket kan bli avgörande för att minimera viktökningen från elektrifieringen – ett av McLarens uttalade mål.

– Det här är ny sorts McLaren för en ny era. En extraordinär, förarfokuserad bil som erbjuder rejäl prestanda och även en helelektrisk räckvidd som räcker för de flesta stadsresorna, säger Mike Flewitt, vd för McLaren Automotive, i ett pressmeddelande.

McLaren har bekräftat att namnet Sport Series, som introducerades med modellen 570S 2015, kommer försvinna i och med lanseringen av den nya laddhybriden. Det innebär att specialutgåvan 620R som i år byggs i 350 exemplar bli sist ut i serien.

 
Jag har inget emot att McLaren skippar V8:an denna gång.
22
7
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.