Fords vuxenleksak i nya Mustang Mach 1

Ford lägger mycket fokus på elbilen Mustang Mach-E, men nya Mustang Mach 1 är fossilen som verkligen får munnen att vattnas och asfalten att skrynklas.

Fords vuxenleksak i nya Mustang Mach 1

Vad sägs om det här klassiska receptet på körglädje?: 5,0-liters bensin-V8, 460 hästkrafter och manuell växellåda?

På Goodwood-festivalen i England i dag avslöjade Ford att Mustang Mach 1 för första gången ska börja säljas i Europa.

Mustang Mach 1 lanserades för första gången 1969 och byggde vidare på Mustang GT-modellens prestanda med ett antal förbättringar. 

 

Ford Mustang Mach 1 säljs både med manuell och automatisk växellåda.

Den manuella växellådan är 6-stegad och och görs av Tremec. Lådan har varvtalsmatchning för skarvlösa växlingar och oljekylning.

– Nya Mach 1 är den mest kapabla Mustangen som någonsin har nått Europa. Den har en unik stil, och går att köra direkt ut på racingbanan, säger Matthias Tonn, programingenjörschef för Mustang Mach 1 på Ford Europa.

Förutom mer mos i motorn har Mustang Mach 1 förbättrad aerodynamik. Stödämpare och fjädrar är styvare och krängningshämmarna kan anpassas efter olika körförhållanden. Styrningen är också mer avancerad än i standardmodellen.

Nya Ford Mustang Mach 1 har även designelement som är en homage till de klassiska Mach 1-modellerna från 1960- och 1970-talet. Nya Mach 1 har även unika 19-tums lättmetallfälgaroch säljs i åtta olika färgkombinationer.

Mustang Mach 1 har premiär i Sverige under 2021. Det svenska priset är ännu inte klart.

Den här vill jag ha!
106
14
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.