Audi quattro firar 40 år med specialversion av TT RS

Det är 40 år sedan Audi introducerade sin fyrhjulsdrivning quattro och tog motorsporten med storm.

Audi quattro firar 40 år med specialversion av TT RS

Med en specialversion av coupén Audi TT RS firar Audi quattro 40 år. Bilen är också en hyllning till fabriksföraren Walter Röhrl och hans legendariska körning uppför Pikes Peak 1987 i en Audi Sport quattro S1.

 

– I 40 år har quattro varit en av de viktigaste grundpelarna i varumärket med de fyra ringarna, säger Julius Seebach, som är chef för Audi Sport GmbH. Den här TT RS-modellen kommer endast tillverkas i 40 exemplar. En för varje år som har gått sen ur-quattron kom.

Bilen har samma färg och liknande dekaler som Röhrls Audi Sport quattro S1 från 1987. På riktigt rallymanér har även fälgarna vit färg.

Den som vara purist kan välja bort baksätet och istället få kolfiberstag som styvar upp bilen. Det här spar 16 kilo.

Sportstorlarna är klädda Alcantara för att förstärka racingkänslan. I ryggstöden är texten "40 Jahre quattro" broderat.

Audi har tyvärr inte gjort något extra med motorn. Det är samma femcylindriga 2,5-litersmotor som vanligt. Den ger 400 hästar och 480 newton, vilket ger en sprint till 100 km/h 3,7 sekunder. Toppfarten är 280 km/h.

Audi TT RS 40 Jahre quattro kommer bara att tillverkas i 40 exemplar. Vill du köpa ett ex så får du köpa det i Tyskland. Priset är 114.000 euro, vilket är nästan dubbelt upp mot en vanlig TT RS.

 
Hellre en Audi TT RS 40 Jahre quattro än en vanlig Audi RS6.
19
58
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.