Renaultmodeller kan få Alpinemblem – och Alpine A110 kan bli elbil

Renaults vd Luca de Meo: "Vill göra som jag gjorde med Seat och Cupra".

Renaultmodeller kan få Alpinemblem – och Alpine A110 kan bli elbil

Renaults nytillträdde vd, tillika Seats förre vd, börjar sätta sin prägel på den franska tillverkaren. I en intervju med Auto Express bekräftar han att de vassa modellerna från Renault kommer att ha Alpine-emblem, på samma sätt som han introducerade Cupra hos Seats modeller.

– Precis som jag gjorde med Cupra, vill jag hitta en kontaktpunkt mellan Alpine och vissa Renaultmodeller. Men vi måste göra det ordentligt, vi kommer inte att sätta Alpine-emblem på Kangoo eller Espace utan endast på modeller som verkligen passar med varumärket Alpine, säger Luca de Meo.

Detta kan innebära att första Renault-modellen ut med Alpine-emblem blir nya Clio, som än så länge inte finns i fullfjädrad Renault Sport-skrud.

På tal om Alpine så har Luca de Meo stora planer för modellen Alpine A110. Flera motoralternativ, elektrifiering och samma livscykeltänk som Porsche har med 911.

– Jag vill ha samma livscykelprogram för A110 som Porsche har för 911, så att det ska finnas olika versioner. Hittar vi rätt affär kan det mycket väl bli en elektrifierad version av A110. Ett av våra mål är att skapa en eldriven Alpine-modell ska ge en emotionellt spännande upplevelse, vi har några ideér, säger Luca de Meo.


 

 

Jag tokgillar Alpine!
57
10
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.