Spion: Här testas Bugattis nya hypersportbil på bana

Bugatti har de senaste dagarna lagt ut teasers för vad som väntas bli deras tävlingsbil i den nya Le Mans Hypercar (LMH)-serien som ska gå av stapeln 2021. Nu har en spionfilm publicerats på den nya hypersportbilen.

Spion: Här testas Bugattis nya hypersportbil på bana

Bugatti har något på gång och det ska visas upp 28 oktober. Så mycket har man velat förmedla de senaste veckorna. I helgen fick vi en ordentlig ledtråd i form av en teaserbild till synes föreställande en bilsiluett med fyra ledbakljus som formar ett X. Man har också kryptiskt lagt ut en bild på siffran "0,67".

Nu avslöjar en spionvideo allt. I videon syns den nya hypersportbilen köras runt på Circuit Paul Ricard i södra Frankrike prydd i färgglatt kamouflage. Baserat på tidigare rykten ska det röra sig om en renodlad banracer som inte kommer släppas i någon gatversion.

Baserat på bilens extrema utseende kan det stämma. Det har även ryktats tidigare att både Bugatti och Koenigsegg ska ge sig in World Endurance Championships (WEC) nya hypersportbils-klass, Le Mans Hypercar (LMH). Som klassnamnet antyder ingår det legendariska Le Mans 24 timmarsloppet i WEC-serien.

Den mystiska hypersportbilen i videon har både ett rejält luftintag på taket och dessutom en vertikal stabilisator likt bilarna i WEC:s nuvarande toppklasser LMP2 och LMP1.

Enligt tidigare uppgifter först publicerade av brittiska CAR har Volkswagengruppen suttit i förhandlingar med den kroatiska elbilstillverkaren Rimac om att sälja Bugatti till dem. Enligt publikationen ska nuvarande Bugattichefen Stephan Winkelmann då lämna företaget. Winkelmann har även uppgett tidigare att man skrotat sina planer på en systermodell till Chiron, vilket uppenbarligen inte betydde att man även skrotat banracern.

Hans sista handling som chef för Bugatti ska enligt CAR bli att "ge grönt ljus" till konceptet Vision Le Mans denna månad. Konceptet skapades åt Bugatti som ett kandidatprojekt av den 27-årige designstudenten Max Lask.

Vision Le Mans beskrevs av Lask som en vision för hur en Bugatti skulle kunna se ut år 2050 och har således inte någon förbränningsmotor. Lask har mer nyligen även han lagt ut Bugattis två teaser-inlägg inför onsdagens lansering på sitt instagramkonto.

Bilen i spionvideon tycks dock baserat både på ljudet och de fyra synliga avgasrören vara utrustad med en förbränningsmotor.

Se spionvideon här:

 
Wow, det här blir min nya drömbil!
19
18
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.