Privatleasa en Koenigsegg – så dyrt är det

Nu kan du privatleasa en riktig raritet: Koenigsegg CCXR Trevita. Prislappen: 24.000 dollar i månaden i fem år, plus en rejäl kontantinsats.

Privatleasa en Koenigsegg – så dyrt är det

Det finns endast två Koenigsegg CCXR Trevita i världen. Vid avtäckningen 2009 var planen att bygga tre exemplar av den exklusiva specialversionen av etanolsuperbilen CCXR med 1.033 hk.

Namnet Trevita refererade till den unika karossen som skimmrar som miljontals vita diamanter i solljuset. Knepet? Koenigsegg hade lyckats ta fram en unik metod för att ge kolfiberväv en vit diamantfinish: Koenigsegg Proprietary Diamond Weave.

Metoden för att framställa den specialbehandlade kolfiberväven visade sig dock vara för komplex och dyr vilket ska ha lett till att endast två bilar producerades. Utöver den speciella karossen var båda bland annat utrustade med avgassystem i inconel, keramiska bromsar och en speciell dubbeldäckad bakvinge.

Nu är en av dessa rariteter till salu i södra Kalifornien. Bilhandlaren iLusso har fått in en CCXR Trevita vars byggplåt underligt nog deklarerar att det är nummer tre av tre.

För att sälja den dyrbara svenska hyperbilen erbjuder man även 5 års privatleasing på den. Priset ligger på 24.000 dollar i månaden med en kontantinsats på 650.000 dollar, rapporterar Carscoops.

Det blir 2.090.000 dollar på 5 år – eller runt 18,6 miljoner kronor. Rimligt? Nja. Nypriset 2009 ska ha legat på 4,8 miljoner dollar.

Proffsboxaren Floyd Mayweather Jr. ska ha sålt sin CCXR Trevita på auktion 2017 för ett hammarpris på 2,6 miljoner dollar. Med all sannolikhet rör det sig om samma bil.

2015 var även Christian von Koenigsegg själv förbi Jay Lenos garage intill Hollywood Burbank Airport med en CCXR Trevita som ska ha "snällt lånats ut" av en ägare. Kan det också ha varit Mayweathers bil? Enligt mannen själv ska hans exemplar ha varit den enda som byggdes för USA.

Köpläge? Du hittar annonsen på bilhandlarens sajt här.

 
Vilken deal!
62
44
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.